De Jong: 'Had vandaag wel gevoel dat we zouden winnen'

door Gino Haverkamp 5

Bron NOS

Bron NOS

Frenkie de Jong had tijdens de interland Nederland - Montenegro niet het gevoel dat Oranje tegen puntenverlies aan zou lopen. Het werd 4-0 en dat kwam volgens de oud-Ajacied mede doordat Nederland veel beter voor de dag kwam dan tegen Noorwegen, waar Nederland woensdag tegen gelijkspeelde.

De middenvelder geeft in gesprek met de NOS toe dat Nederland niet goed begon. 'Slordig en geen goede keuzes maken', vat hij samen. Daarna ging Nederland beter spelen. 'We speelden wat kansen bij elkaar. Het was lekker om op 1-0 te komen en ik denk dat we daarna een prima wedstrijd speelden, op het eerste deel van de tweede helft na.'

Gevraagd naar wat er aan het begin van de wedstrijd niet goed ging, antwoordt De Jong dat Nederland soms 'wat te gehaast' was. 'Dat we niet dachten dat we tijd hadden die we wel hadden. Dat was de eerste tien minuten een beetje zo, maar daarna ging het beter en hebben we een redelijke wedstrijd gespeeld.'

Hoe dat kan? 'Noorwegen verdedigde beter en wij waren nu een stuk beter aan de bal.' Volgens de FC Barcelona-speler maakten de Oranje-voetballers betere keuzes aan de bal en was het positiespel beter. Het vertrouwen was gedurende het duel dan ook groot. 'Ik had vandaag wel het gevoel dat we zouden winnen. Toen we de rust uitkwamen hadden we een mindere fase, maar ik had niet het gevoel dat we de wedstrijd weg zouden geven.'