De Boer tevreden over inbreng Gravenberch: 'Dat hielp ook mee'

door Jesse ter Haar 12

Bron NOS

Bron NOS

Frank de Boer is uiteindelijk blij met de 0-7 zege van het Nederlands elftal op bezoek bij Gibraltar. Aanvankelijk verliep het nog niet vloeiend bij Oranje en bij rust stond het dan ook pas 0-1, maar na rust liepen de Nederlanders na onder andere het inbrengen van Ryan Gravenberch verder uit.

'De eerste twintig minuten was het vrij stroef. Daarna regen we de kansen wel aan elkaar, maar hij valt er niet in', zo vertelt De Boer tegenover de NPO. 'Dan raak je gefrustreerd, ik denk dat de jongens dat ook hadden. Maar je weet dat hij uiteindelijk gaat vallen. We hebben een goede wissel (het inbrengen van Gravenberch, red.) gedaan, dat hielp ook mee.'

'Je weet dat Ryan daar heel goed is, bijvoorbeeld door steekballen te geven', vervolgt de oefenmeester over het inbrengen van de Ajacied, die Denzel Dumfries verving. 'Denzel is een jongen die moet komen en gaan, maar er lag zó weinig ruimte. Ik had het van tevoren al zo in mijn hoofd, maar tegen Letland ging de combinatie (tussen Dumfries en Steven Berghuis, red.) hartstikke goed. Dan hoop je dat het ook tegen deze tegenstander kan.'

Door een 3-3 gelijkspel van Turkije tegen Letland deed Nederland dinsdag goede zaken. Ook De Boer kreeg de eindstand van die wedstrijd mee. 'Ik hoorde één minuut voor tijd dat het 3-3 was. Dan hebben wij het goed gedaan tegen Letland. We hadden sowieso alles nog in eigen hand. Wij moeten zorgen dat we al onze poulewedstrijden winnen. Dat zal niet altijd makkelijk gaan, want Turkije en Noorwegen zijn goede tegenstanders. En over Montenegro loop je ook niet zomaar heen.'