De Boer bevestigt: Oranje zondag in 5-3-2 systeem

door BartVeenstra 76

Bron AS

De Boer bevestigt: Oranje zondag in 5-3-2 systeem

door BartVeenstra 76

Bron AS

Laatst geüpdatet

Bondscoach Frank de Boer heeft zaterdagmiddag tijdens de persconferentie bevestigd dat Oranje zondag tegen Oekraïne in het 5-3-2-systeem zal spelen. De oefenmeester houdt daarmee vast aan het systeem dat al werd gehanteerd in de oefenduels.

Er is de laatste tijd veel discussie over het systeem van Oranje. Veel critici zien graag dat het Nederlands elftal 'gewoon' in het 4-3-3-systeem gaat spelen, maar De Boer volgt zijn eigen weg. 'We beginnen wel met 5-3-2', aldus De Boer tijdens de persconferentie.

'Wij proberen altijd dominant te voetballen, ook in dit systeem. Wij willen graag naar voren', aldus De Boer. 'Je wingbacks staan vrij hoog en dat betekent dat je met drie man achterin staat. De reden voor dit systeem is omdat wij in deze opstelling de beste mensen op de juiste plek hebben. Die mensen hebben het hele jaar top gepresteerd.'

'Samen met de staf heb ik als eindverantwoordelijke hiervoor gekozen. Door een wingback te wisselen kun je ook zo weer 4-3-3 spelen. We starten met deze formatie en gedurende de wedstrijden kunnen we ook schakelen naar 4-3-3. En misschien kunnen we ook wel een keer starten in 4-3-3.'

Het duel tussen Nederland en Oekraïne begint zondagavond om 21.00 uur. Eerder op de dag spelen Oostenrijk en Noord-Macedonië, de twee andere landen in Groep C, tegen elkaar.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 2-0 wint van Oekraïne? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties