Dat Ünüvar in een dipje zit is helemaal niet erg

door Finn Dekker 35

Dat Ünüvar in een dipje zit is helemaal niet erg

door Finn Dekker 35

Laatst geüpdatet

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de blamage in Breda tegen NAC.

Taylor ontbreekt wegens blessures bij het eerste 

Waar er normaal gesproken altijd een plekje in het elftal is voor Kenneth Taylor, was de middenvelder vrijdag opvallend genoeg afwezig. De tiener werd gespaard door de technische staf, omdat Taylor mogelijk zondag minuten moet maken. Het eerste treedt dan aan tegen FC Groningen. Dat doet men zonder de geblesseerde Mohammed Kudus. Taylor, die vrijdag met de A-selectie trainde, zou zodoende in Groningen zijn debuut kunnen maken in de hoofdmacht.

Hansen maakt eerste minuten sinds de coronacrisis

Een opvallende aanwezige was daarentegen Sontje Hansen. De aanvaller miste wegens gezondheidsklachten de seizoensstart van Jong Ajax. Zijn laatste minuten in de Keuken Kampioen Divisie dateerde daarmee van begin maart. Wel speelde Hansen deze zomer nog mee in de Youth League, waar de halve finale werd bereikt. Sindsdien werd het ietwat stil rondom zijn persoon, maar met een verlenging tot medio 2023 op zak en weer minuten in de benen kan de opmars richting Ajax 1 beginnen.

Jong Ajax is wederom vleugellam

Het blijft een probleem op De Toekomst: het gebrek aan pure buitenspelers die doorbreken. De laatste echte vleugelaanvaller die een basisplek veroverde in de hoofdmacht is vooralsnog Justin Kluivert, die begin 2017 debuteerde onder Peter Bosz. Jongens als Vaclav Cerny en Dennis Johnsen mislukten allemaal. Hopelijk kan Hansen daar verandering in brengen, al is hij misschien beter in de as, net als veel andere spelers, die als middenvelders werden en worden 'misbruikt' op de flanken.

Dat Ünüvar in een dipje zit is helemaal niet erg

Vrijdag stonden Giovanni en Naci Ünüvar aan de zijkanten geposteerd. Geen van beiden wist een goede indruk achter te laten in Breda. In het geval van Giovanni is dat natuurlijk niet gek, gezien zijn situatie. Maar ook bij Ünüvar is er niets aan de hand. Hoewel veel fout leek te gaan, hetgeen eigenlijk al sinds het nieuwe seizoen speelt, is er geen reden tot paniek. De beste jongen is net zeventien(!) jaar. Soms wordt een talent gelijk de hemel ingeprezen, maar met dezelfde snelheid worden jongens na het minste of geringste met de grond gelijk gemaakt. Rustig aan. Ünüvar bewees vorig seizoen meer dan prima mee te kunnen in Jong Ajax. Zijn talent komt na het dipje vast weer bovendrijven.

Twee beloften-clashes na de interlandbreak

Na zes duels staat Jong Ajax nu op de veertiende plek met zes punten. Een teleurstellend begin dus, ook omdat het voetbal eveneens te wensen overlaat. De ploeg van Mitchell van der Gaag heeft nu twee weken rust, vanwege interlandverplichtingen. Op 16 oktober staat de clash met de beloften van AZ op het programma, waarna maandag erop Jong FC Utrecht volgt. Met beide elftallen heeft Jong Ajax gezien de uitslagen van vorig seizoen een appeltje te schillen. Jong PSV-thuis werd al verloren. De Amsterdamse beloften zullen dus extra gebrand zijn.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties