'Dat is dan jammer, hè, scoor ik doelpunt 99 en 101'

door BartVeenstra 4

'Dat is dan jammer, hè, scoor ik doelpunt 99 en 101'

door BartVeenstra 4

Laatst geüpdatet

Door de 4-0 overwinning op FC Utrecht is Ajax de grens van honderd Eredivisiedoelpunten in een kalenderjaar gepasseerd. De Amsterdammers staan nu op 102 doelpunten in de Eredivisie en daarmee treed Erik ten Hag in de voetsporen van Louis van Gaal, zo schrijft De Telegraaf.

De laatste keer dat Ajax meer dan honderd Eredivisiedoelpunten maakte in een kalenderjaar was in 1995. Toen werd er in totaal 125 keer gescoord. Dusan Tadić zorgde in het duel met FC Utrecht voor de honderdste. 'We spelen attractief voetbal en dat we zoveel doelpunten maken, is geweldig. Voor de fans, maar ook voor ons, want het is een feest om van dit team deel uit te maken. Dat is een mooi aantal, maar het gaat niet om mij. Ik kan alleen zo veel scoren door de geweldige chemie in het team', aldus de man, die er 25 van de 102 maakte.

Donny van de Beek was zondag goed voor twee treffers, maar dus niet voor de jubileumtreffer. 'Dat is dan weer jammer, hè… Scoor ik doelpunt 99 en 101', grapt Van de Beek, die met een trots gevoel terugkijkt op het duel met FC Utrecht. 'Ik denk dat we een heel mooie pot op de mat hebben gelegd. En nu eens niet dertig minuten of een helft, maar het allergrootste gedeelte van de wedstrijd. Complimenten aan de ploeg, want FC Utrecht is toch wel een sterke ploeg. (...) We willen het publiek altijd vermaken en dat is gelukt. We maakten heel mooie goals, hadden de goede energie en lieten schitterende aanvallen zien. Ik denk dat het voor iedereen genieten was.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties