Cillessen: 'Je moet ook geluk hebben'

door Koen Weijland 8

Cillessen: 'Je moet ook geluk hebben'

door Koen Weijland 8

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen is een gelukkig man na 2014. De doelman van Ajax keepte een uitstekend WK en werd als eerste keus onder de lat landskampioen met zijn club. Het maar niet kunnen stoppen van strafschoppen achtervolgt hem nog altijd, maar volgens de Groesbeker ontbreekt de mazzel ook een beetje.

'Je moet ook een beetje geluk hebben. Je kan alles goed doen, maar als ze een bal goed binnen schieten, heb je pech. Het zit me op dit moment niet mee', laat hij in gesprek met NOS weten. Mede door zijn mindere reputatie als strafschoppenstopper werd Cillessen op het WK tegen Costa Rica vlak voor tijd gewisseld voor Tim Krul, die uitgroeide tot penaltyheld van Nederland. 'Ik wist nergens van, anders had ik niet zo gereageerd. Zo’n goede toneelspeler ben ik niet. Het was emotie, maar ik had het niet moeten doen', bekent de Ajacied nogmaals over zijn woedeaanval direct na de wissel.

Tegen Spanje was de sluitpost belangrijk geweest door bij een 1-0 achterstand David Silva van scoren te houden. 'Ik kom één tegen één met Silva en zat er kort genoeg op. Daardoor kon hij niet meer om me heen. Hij moest stiften. Gelukkig was ik snel genoeg om mijn hand op te steken en werd het een hoekschop. Voor mijn gevoel was het een redding die ik moest maken. Ik dacht alleen maar aan de hoekschop die kwam. Die mocht niet gevaarlijk worden. Later besefte ik pas hoe belangrijk die redding was, ook omdat iedereen het erover heeft.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties