Celtic en Molde winnen, Fenerbahce gelijk

door Bart Veenstra 2

Waar Ajax zondagmiddag onderuit ging tegen PSV (1-2) wisten de tegenstanders van de Amsterdamse club in de Europa League in hun eigen nationale competities betere resultaten te boeken. Celtic en Molde FK wisten hun wedstrijden te winnen, terwijl Fenerbahce met 2-2 gelijkspeelde.

Celtic ging op bezoek bij Hamilton Academical, de nummer vier in Schotland, en kwam al snel op achterstand door een doelpunt van Gramoz Kurtaj. Nog voor rust wist Celtic de schade te herstellen en door doelpunten van Dedryck Boyta en Leigh Griffiths werd de 1-2 einstand bereikt.

In de Noorse competitie was Molde FK met 4-0 te sterk voor Tromsoe. Net als afgelopen donderdag tegen Ajax was Eirik Hestad trefzeker. Verder scoorden ook Magne Simonsen, Per Egil Flo en Ola Kamara (penalty).

Fenerbahce leed in de Turkse competitie duur puntverlies. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen middenmoter Akhisar Belediyespor. De aankomende tegenstander van Ajax kwam door twee doelpunten van Fernandao nog wel op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze na rust weg doordat Guray Varal en Douglao namens de bezoekers scoorden.