Burgemeester Arnhem tikt Tadić op de vingers: 'Van stewards blijf je af'

door Bart Veenstra 181

Bron De Gelderlander

Burgemeester Arnhem tikt Tadić op de vingers: 'Van stewards blijf je af'

door Bart Veenstra 181

Bron De Gelderlander

Laatst geüpdatet

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft Ajax-aanvoerder Dusan Tadić aangesproken op zijn gedrag na afloop van het competitieduel tussen Vitesse en Ajax. De aanvaller kreeg het na afloop van de wedstrijd aan de stok met een steward van Vitesse.

Tadić wilde de fans van Ajax bedanken en aan de voet van het uitvak ontstond een opstootje. Marcouch: 'Van stewards blijf je af. Ook als je Dusan Tadić heet', zegt de burgemeester van Arnhem tegenover De Gelderlander.

Na afloop van de laatste wedstrijd van het reguliere Eredivisieseizoen wilden de spelers van Ajax hun wedstrijdshirts geven aan de fans in het uitvak. Stewards in de GelreDome lieten de voetballers van Ajax echter niet de tribune oplopen. 'Ze waren bang dat de Ajax-supporters zouden uitbreken', zegt Marcouch.

'Steward van Vitesse wilde alleen maar helpen'

Volgens Marcouch heeft Tadić een steward weggeduwd, toen die aanbood het shirt op een andere manier aan de fans aan te bieden. Marcouch is niet gediend van dergelijk gedrag. 'De steward wilde alleen maar helpen', aldus de burgemeester.

Uiteindelijk bleven de spelers van Ajax op het veld en zijn de shirts naar het uitvak gebracht. Een woordvoerder van Ajax is niet op de hoogte van een reprimande van de burgemeester van Arnhem. 'Maar er werken vijfhonderd mensen bij deze club', zegt de woordvoerder, die het te voorbarig vindt om op het incident te reageren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties