Brobbey verkozen tot Talent van de Maand en richt zich tot zijn teamgenoten

door Jesse ter Haar 7

Bron Eredivisie

Brobbey verkozen tot Talent van de Maand en richt zich tot zijn teamgenoten

door Jesse ter Haar 7

Bron Eredivisie

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand mei, zo maakt de Eredivisie bekend via de eigen website. Het is de eerste keer dat de jonge spits de onderscheiding ontvangt en dat stemt hem tevreden.

Het is het gevolg van goede prestaties in de maand mei. Ajax speelde drie wedstrijden in de Eredivisie, namelijk tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. De eerste en laatste wedstrijd werden met 2-2 gelijkgespeeld, terwijl sc Heerenveen met 5-0 aan de kant werd gezet. In laatstgenoemd duel kroonde Ajax zich tevens tot kampioen van de Nederlandse competitie. Brobbey scoorde in alle drie de gespeelde duels en komt daarmee op een gemiddelde van een doelpunt per 57 minuten.

Op de website van de Eredivisie spreekt een blije Brobbey de mensen toe. 'Ik ben uiteraard blij en trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Voor mijn gevoel was ik al lekker bezig, pikte mijn doelpunten ook mee. Als team hebben we een goede prestatie geleverd om wederom kampioen te worden. Deze prijs ontvang ik individueel en dat is leuk, maar ik had ’m niet kunnen winnen zonder mijn teamgenoten. Dit is een mooie manier om het voetbalseizoen af te sluiten.'

Als gevolg van het winnen van de prijs krijgt de Ajacied twee cheques van de VriendenLoterij. Hij mag een bedrag van 2500 euro aan AFC schenken, de amateurclub waar het voor Brobbey begon. De tweede cheque vertegenwoordigt een bedrag van vijfduizend euro en doneert de aanvaller aan de Johan Cruyff Foundation. Hij mag hierbij zelf een project uitkiezen.

Eredivisie Elftal van de Maand

Niet alleen is Brobbey verkozen tot talent van de maand, ook heeft hij een plek in het Eredivisie Elftal van de Maand. Hij is niet de enige Ajacied voor wie een plek is ingeruimd, want ook voor Edson Álvarez is een plek ingeruimd. Net als Ajax zijn ook FC Twente, PSV en NEC door twee spelers vertegenwoordigd in het elftal.

Sportbookies had vorige week 80 procent goed. Check de beste wedtips voor voetbal voor dit weekend.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties