Brobbey: 'Ten Hag stuurde mij een appje dat hij me nodig had'

door Gino Haverkamp 9

Bron De Telegraaf

Brobbey: 'Ten Hag stuurde mij een appje dat hij me nodig had'

door Gino Haverkamp 9

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey twijfelde geen moment toen hij werd benaderd voor een terugkeer bij Ajax. Hij wordt komend halfjaar gehuurd van RB Leipzig en de spits was op bezoek bij FC Utrecht direct van waarde. Hij scoorde namelijk twee van de drie goals in de 0-3 zege op de club uit de Domstad.

In gesprek met De Telegraaf geeft Brobbey wat details vrij over hoe de huurtransfer tot stand kwam. Trainer Erik ten Hag benaderde de negentienjarige spits zelf. 'Hij stuurde mij een appje dat hij me nodig had', onthult Brobbey. 'Verder hebben we niet veel besproken. Ik heb ook niet apart met hem gezeten ofzo.'

Druk voelde Brobbey niet voor zijn terugkeer. Ook was er geen sprake van enige vorm van stress. 'Daar heb ik eigenlijk nooit last van', aldus de Ajacied, die zichzelf direct corrigeert. 'Nou, één keertje. In de Champions League tegen Atalanta.' Dat duel was de laatste groepswedstrijd van de Champions League in het seizoen 2020/21. Ajax verloor die avond met 0-1 en werd daardoor veroordeeld tot Europa League-voetbal.

Brobbey scoorde niet voor RB Leipzig

Brobbey verliet Ajax afgelopen zomer nog voor een avontuur bij RB Leipzig. In de gelijknamige stad werd hem echter weinig speeltijd gegund. Brobbey kwam in veertien officiële wedstrijden tot slechts drie assists. Scoren deed hij niet in Duitsland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties