Brobbey nog in onzekerheid over volgend seizoen: 'Ik zou het niet weten'

door Jesse ter Haar 48

Bron Ajax TV

Brobbey nog in onzekerheid over volgend seizoen: 'Ik zou het niet weten'

door Jesse ter Haar 48

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey kan nog altijd niet met zekerheid zeggen of hij ook volgend seizoen speler van Ajax is. De spits staat nog altijd onder contract bij RB Leipzig, maar komt dit seizoen op huurbasis uit in Amsterdam. Of een definitieve terugkeer erin zit, blijft nog even afwachten.

In de uitzending van Ajax TV kijken Brobbey en Kenneth Taylor terug op hun gezamenlijke verleden als voetballer. Al sinds de jongste jeugd spelen de twee immers samen. Dit seizoen spelen ze samen in Ajax 1, maar of dat ook volgend seizoen het geval zal zijn? 'Ik zou het niet weten', vertelt Brobbey, die aangeeft dat het een kwestie voor na het seizoen is.

Aan het begin van het huidige seizoen was Brobbey nog actief in Duitsland. Hij was er niet gelukkig en dat deed vriend en collega Taylor pijn om te zien. 'Het is niet leuk om te zien als het slecht gaat met je vriend. Ik probeerde hem vaak te bellen. Het ging met mij ook niet altijd goed in die periode. Daar maakten we grapjes over. Als het buiten het veld niet goed met je gaat, ga je dat ook in het veld merken.'

Brobbey en Taylor loven elkaar

Tot slot komen de twee te spreken over elkaars kwaliteiten als voetballer. Taylor strooit met complimenten voor Brobbey en voorziet een grote toekomst voor hem. 'Hij is een spits met veel diepgang. Hij is ook goed in het drukzetten. Hij is sterk aan de bal. Onze oude fysio zei laatst: hij heeft een rood-wit hart. Ik denk dat Brobbey de nieuwe Benzema wordt.'

Even later laat Brobbey zijn licht ook schijnen op Taylor, met wie hij al lang samenspeelt. 'Hij geeft me veel assists, daar word ik blij van. Dan wordt hij mijn maatje. Kenneth weet precies wat ik wil. Hij is tweebenig, kan mensen in de diepte wegsturen en hij kan ook heel goed met de scheids communiceren', vertelt de spits met een lach.

Verwacht jij dat Ajax zonder tegendoelpunten wint van PEC Zwolle? Zet in en ontvang 1,68 keer je inzet terug bij een zege van Ajax met een clean-sheet!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties