Boilesen over uitgebleven transfer: 'Ik kon naar Dortmund, AS Roma en Galatasaray'

door Thijs Zwagerman 42

Bron TV3

Boilesen over uitgebleven transfer: 'Ik kon naar Dortmund, AS Roma en Galatasaray'

door Thijs Zwagerman 42

Bron TV3

Laatst geüpdatet

Nicolai Boilesen had in de zomer van 2015 naar eigen zeggen kunnen overstappen naar Borussia Dortmund, AS Roma en Galatasaray. De Deense linksback had toentertijd nog een eenjarig contract bij Ajax, maar tot een transfer kwam het die zomer niet. In plaats daarvan vertrok Boilesen een jaar later door de achterdeur bij Ajax.

Omdat Boilesen in de zomer 2015 nog slechts een eenjarig contract heeft, wil Ajax de Deen van de hand doen. Als de Amsterdammers hem nu niet verkopen, loopt hij een jaar later gratis de deur uit. Boilesen begrijpt het en werkt aanvankelijk mee aan een transfer. ‘Die hele zomer heb ik geprobeerd om weg te komen en er waren drie clubs met wie ik goede gesprekken voerde. Ik wilde naar één van deze clubs overstappen, maar toen deze clubs zich bij Ajax meldden kregen ze een hogere vraagprijs te horen dan dat ik met Ajax had afgesproken’, vertelt Boilesen aan het Deense TV3.

Ajax wilde zo’n vier miljoen euro voor Boilesen ontvangen, maar dit was volgens de Deen en zijn management dus meer dan afgesproken was met de club. Boilesen denkt dat Ajax hoger in de boom wilde gaan zitten, omdat er zich clubs van een goed kaliber voor hem meldden. Het ging om de Europese (sub)topclubs Borussia Dortmund, AS Roma en Galatasaray. Ajax kwam echter niet tot een akkoord met één van deze clubs, iets wat wel lukte met Genoa. In een overstap naar de Italiaanse middenmotor had Boilesen echter geen trek.

‘Ik ben daar nog wel op bezoek geweest, maar ik kreeg niet het gevoel dat ze me écht wilden hebben. Ze wisten ook niet heel veel over me, dus dat voelde niet goed’, legt Boilesen uit. Een transfer bleef die zomer vervolgens echter helemaal uit, waarna Boilesen zijn contract weigerde te verlengen en hij door Ajax uit de selectie werd gezet. Hij speelde sindsdien geen enkele minuut meer voor Ajax. Met trainer Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars sprak de verdediger naar eigen zeggen ook geen woord meer. Een jaar later, in de zomer van 2016, verkaste Boilesen transfervrij naar FC Kopenhagen. Voor die club speelt de linksback annex centrumverdediger sindsdien zijn wedstrijden.

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om je feedback achter te laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties