Blind ziet Oranje groeien: 'Ik denk dat het er goed uitziet'

door Cristian de Jong 300

Blind ziet Oranje groeien: 'Ik denk dat het er goed uitziet'

door Cristian de Jong 300

Laatst geüpdatet

Daley Blind ziet het Nederlands elftal goede stappen maken richting het aankomende WK in Qatar. Blind stond donderdagavond in de basis bij Oranje in het duel tegen Polen voor de Nations League. De Ajacied krijgt de laatste tijd veel te maken met kritiek maar lijkt daar niet onder te lijden.

De linksback zag het Nations League duel met Polen dan ook als goede test. Ook was het een wedstrijd die ertoe deed richting de Final Four van de Nations League. 'Het was ook een belangrijke wedstrijd', vertelt Blind tegenover Voetbal International. 'Frenkie zei het ook al: het is belangrijk dat we met zijn allen de goede richting op gaan.'

Verder vertelt de routinier dat hij het team ziet groeien met oog op het WK. 'Ik denk dat dat er goed uitziet. Je ziet het team naar elkaar toe groeien, de afspraken die we maken worden nagekomen. Het is een korte voorbereiding, dus je moet alles aangrijpen om je voor te bereiden op het WK. We zijn als team goed op weg.'

Blind over Taylor

Voor Kenneth Taylor was het een speciale avond. Hij mocht zijn debuut maken voor de nationale ploeg. Zo was Blind zeker te spreken over zijn teamgenoot. 'Dat is toch genieten? Zo vrij. Hij wil de bal hebben. Het is een heel talentvolle jongen die altijd de bal aan zijn voet wil hebben, daar kan ik wel van genieten. Dus ik ben ontzettend blij voor hem', aldus Blind.

Aankomende zondag speelt Nederland in de Johan Cruijff ArenA tegen buurland België. De zuiderburen wonnen ook hun duel op donderdag in de Nations League. De Belgen versloegen Wales met 2-1. Nederland is zo goed als zeker geplaatst voor de Final Four, toch is deze wedstrijd weer een goede test richting het WK. Alle hens aan dek dus voor de mannen van Louis van Gaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties