Berghuis imponeert tevreden Ten Hag: 'Hij heeft alles wat je wenst'

door Thijs Zwagerman 21

Bron NOS

Berghuis imponeert tevreden Ten Hag: 'Hij heeft alles wat je wenst'

door Thijs Zwagerman 21

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met Steven Berghuis. De van Feyenoord overgekomen aanvaller maakt een goede indruk in zijn eerste weken bij Ajax en was zaterdagavond ook tegen NEC in goede doen. Het optreden van Berghuis stemt Ten Hag tevreden.

‘Hij heeft in de eerste helft geweldig gespeeld’, laat de Ajax-trainer in gesprek met de NOS desgevraagd weten. Ten Hag is blij met alles wat Berghuis aan het spel van zijn elftal toevoegt. ‘Je ziet de dynamiek. Natuurlijk moet hij nog enigszins zoeken naar automatismen, maar hij had een paar geweldige combinaties en een assist. Hij heeft eigenlijk alles wat je wenst. Hij heeft een geweldige traptechniek en voegt kantwissels aan ons spel toe. Bij die tweede goal etaleerde hij daarnaast ook zijn snelheid en diepgang.’

Zaterdagavond maakte Berghuis tegen NEC zijn officiële competitiedebuut voor Ajax. De flankspeler speelde de gehele wedstrijd en had met een assist op de 5-0 van Dusan Tadić ook een direct aandeel in het doelpuntenfestijn. Daarnaast maakte NEC-back Bart van Rooij na een klein kwartier spelen een eigen doelpunt na een strak aangesneden voorzet van Berghuis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties