Berghuis blijft in de focus: 'Nu is het alweer denken aan wie we gaan loten'

door Jesse ter Haar 11

Bron RTL

Bron RTL

Steven Berghuis is blij met de 4-2 zege van Ajax op Sporting Portugal. De aanvaller annex middenvelder was zelf belangrijk met een doelpunt, maar is wel kritisch op het spel van Ajax én zijn eigen spel voor rust.

Ajax blijft door de zege op Sporting Portugal foutloos in de Champions League en hoewel Berghuis beseft dat het bijzonder is, staat hij er niet bij stil. 'Daar heb je geen tijd voor. Je gaat maar door en door. Uiteindelijk zal het wel komen, maar nu is het alweer denken aan wie we gaan loten. Zo gaat dat gewoon. Maar het zijn mooie cijfers, prachtig', vertelt de Ajacied aan RTL.

In een fase na rust was Ajax bijzonder dominant tegen de Portugese opponent. Berghuis legt uit hoe dat komt. 'We waren wat balvaster. In de eerste helft waren we slordig, ikzelf ook. Dan kom je niet echt in het ritme. In de eerste helft hadden we ook moeite om de druk erop te houden. Ze hadden veel variatie in de opbouw. In de tweede helft hadden we dat wat beter onder controle.'

Nadat Davy Klaassen het veld betrad, verhuisde Berghuis naar de rechterflank. Binnen no-time kwam hij er aan de bal en scoorde hij, tot zijn eigen genoegen. 'Op tien kwam ik weinig aan de bal. Op de momenten waarop ik op een goede positie kwam, was ik slordig. Dan kan het dat je naar rechts verhuist en je het dan ineens wel hebt. Zo dicht ligt dat bij elkaar. Ik kan beide posities goed bespelen.'

Berghuis en Klaassen samen

Het was concurrent Klaassen die de assist gaf op de treffer van Berghuis en dat tovert een lach op het gezicht van Berghuis. 'We speelden een keertje samen. Eigenlijk was het vaak hij of ik. Daarin laten we zien dat we elkaar goed aanvoelen', aldus de doelpuntenmaker.