'Bayern München zet zinnen op Timber en spreekt met zijn management'

door Jesse ter Haar 756

Bron Sky Sport

'Bayern München zet zinnen op Timber en spreekt met zijn management'

door Jesse ter Haar 756

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Bayern München heeft zijn zinnen gezet op Jurriën Timber, zo schrijft de Duitse tak van Sky Sport. De verdediger zou de derde Ajacied moeten worden die binnen één transferperiode de overstap van Amsterdam naar München maakt.

De Duitse topclub weet de weg naar Ajax de afgelopen tijd makkelijk te vinden. Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui lijken de overstap immers al te gaan maken. De rechtsback vertrekt in de zomer op transfervrije basis, terwijl Ajax en Bayern München nog onderhandelen over de te betalen transfersom voor Gravenberch. De kopende club wil vooralsnog niet verder gaan dan een vaste transfersom van zeventien miljoen euro en zes miljoen euro middels bonussen.

Daarbij lijkt het dus niet te blijven. De recordkampioen van Duitsland zet zijn zinnen op groot talent en daarbij komt Timber in beeld. De club zou al gesprekken hebben gevoerd met het management van de Ajacied. Het betreffen nog wel oriënterende gesprekken. De club wil alles weten over de situatie van de centrale verdediger.

Timber heeft een contract tot medio 2024 in Amsterdam en dus moet er een transfersom op tafel komen om hem los te weken. Op basis van KMPG schat Sky zijn waarde op 28 miljoen euro. In werkelijkheid ligt het voor de hand dat de door Ajax gewenste transfersom een behoorlijk stuk hoger zal komen te liggen. Het medium schrijft verder dat Louis van Gaal in de jongeling een speler ziet die bij Bayern München past. De bondscoach wordt omschreven als 'groot fan' van Timber.

Timber in 2021/2022: 41 wedstrijden in Ajax 1

Het toptalent is nog altijd pas twintig jaar oud, maar hij is al niet meer uit de defensie van Ajax weg te denken. Dit seizoen speelde hij, verdeeld over alle competities, al een totaal van 41 wedstrijden. Gegeven het restant van de competitie kunnen daar nog drie duels bij komen, wat zijn totaal op 44 brengt. In totaal staat Timber op 72 wedstrijden in Ajax 1.

Sportbookies had dit weekend 80 procent van de voetbalwedstrijden goed voorspeld. Bekijk hier welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties