Bandé als opvolger van Lang: 'Heeft bij Thun draad opgepakt'

door BartVeenstra 102

Bandé als opvolger van Lang: 'Heeft bij Thun draad opgepakt'

door BartVeenstra 102

Laatst geüpdatet

Waar Noa Lang vertrekt naar Club Brugge, keert Hassane Bandé juist terug bij Ajax. De aanvaller uit Burkina Faso speelde op huurbasis bij FC Thun in Zwitserland, maar werd door Ajax teruggehaald op het moment dat Lang werd verhuurd (met verplichte optie tot koop) aan Club Brugge.

Met andere woorden: Bandé is een vervanger voor Lang zonder dat het Ajax nu geld kost. Eerder betaalde Ajax ruim acht miljoen euro voor de Burkinees. 'Die jongen is destijds door Ajax voor miljoenen weggeplukt bij KV Mechelen', aldus zijn manager Erkan Alkan tegenover het Algemeen Dagblad.

Bandé kende een ongelukkig begin bij Ajax. In de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 liep hij een gebroken kuitbeen én een gescheurde binnenband van zijn enkel op. 'Hij heeft blessureleed gehad, maar als huurling bij FC Thun heeft hij de draad weer opgepakt', vervolgt Alkan. 'Dan is het volgens mij ook een gevolg van de crisis: waarom zou Ajax een vervanger voor Lang halen als ze ook kunnen proberen de potentie uit Bandé te halen. Misschien levert het beide partijen toch nog wat op. Dat zie ik als een positief iets.'

Denk jij dat het Nederlands elftal met 2-1 wint van Mexico? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties