Bakker: 'Kreeg complimenten van Winter'

door Jesse ter Haar 4

Afgelopen dinsdagavond won Ajax O19 overtuigend met 3-0 van de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev, waardoor de ploeg zich plaatste voor de kwartfinales van de Youth League. Gewaarschuwd werd er vooraf voor Bogdan Lednev, die er al zes in had liggen, maar hij bleef de hele wedstrijd onzichtbaar tegen een sterk opererende Mitchell Bakker. 'Vanavond had hij niet zijn dag. Ik heb 'm de hele avond niet gezien', reageert hij via Ajax.nl.

Bakker is pas zestien jaar, maar hij verdedigde alsof hij al jaren meeloopt op dit niveau. Ook hijzelf was vanzelfsprekend verheugd over de wedstrijd. 'Ik was de jongste speler op het veld, dat vond ik wel lachen. Vanwege mijn lengte zeggen mensen vaak dat ik ouder lijk. Als ik op het veld sta doe ik gewoon mijn ding, dan is leeftijd niet belangrijk. Het was een mooie avond op de Toekomst. Zij hadden een goed elftal met veel vaardige voetballers. Maar wij hebben ze vanaf minuut één onder druk gezet, daar hadden ze gelukkig geen antwoord op. In de tweede helft lieten we het balletje makkelijk rondgaan en scoorden we nog twee mooie doelpunten. Het publiek in Amsterdam vindt dat ook mooi. Ik hoop dat ik nog meer van dit soort duels kan gaan spelen.'

De jonge linksback kon achteraf ook op positieve kritiek rekenen van Aron Winter, zo laat hij weten. 'Tijdens de eerste helft van de wedstrijd vond ik dat mijn spel beter kon, maar in de tweede helft ging het een stuk beter. Na de wedstrijd kreeg ik ook de complimenten van trainer Aron Winter. We hadden vooraf de afspraak gemaakt dat ik door moesten dekken op de backs en dat heb ik naar behoren uitgevoerd. Daar was Winter tevreden over. Ik kan ook aanvallend mijn steentje bijdragen, maar uiteindelijk begint het bij verdedigen.'