AS Voorspelt: 'Zou heel teleurgesteld zijn als Ajax het niet over de streep trekt' | Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Zou heel teleurgesteld zijn als Ajax het niet over de streep trekt'

door NielsOpdam 7

AS Voorspelt: 'Zou heel teleurgesteld zijn als Ajax het niet over de streep trekt'

door NielsOpdam 7

Laatst geüpdatet

Donderdag speelt Ajax de returnwedstrijd tegen Lille OSC. Om 18.55 uur trappen de Amsterdammers in eigen huis af tegen de Franse koploper. Het is de tweede zestiende finale tussen beide ploegen in de Europa League. Vorige week donderdag won Ajax met 1-2 in Lille. In de slotfase schoten Dušan Tadić en Brian Brobbey de ploeg van Erik ten Hag naar de overwinning. Voor deze beslissende wedstrijd doen vier redacteuren van Ajax Showtime een voorspelling. Bademba Barrie, Bart Veenstra, Nick Ooms en Jesse ter Haar laten hun licht schijnen over Ajax – Lille OSC!

Wat wordt de einduitslag van Ajax – Lille OSC? En waarom? 

Bademba: ‘Het is natuurlijk een open deur, maar Ajax heeft zichzelf vorige week in Lille van een geweldige uitgangspositie voorzien. Lille zal nu minimaal twee keer moeten scoren in Amsterdam om door te gaan. Toch verwacht ik niet dat ze er nu ineens vol op zullen knallen. Ik denk dat Lille de wedstrijd even afwachtend zal beginnen als in Frankrijk, in de hoop dat Ajax een fout maakt waar het van kan profiteren. Het is dus voor Ajax vooral zaak om geduldig en geconcentreerd te blijven.

Op een gegeven moment zal Lille dan vanzelf meer risico moeten nemen en zal er ruimte ontstaan voor Ajax, waar ze met snelle technische spelers als Antony en Neres van kunnen profiteren. Bovendien heeft Ajax vorige week laten zien dat het gewoon de betere ploeg is; van Lille raakte denk ik niemand onder de indruk. Ik verwacht daarom een vergelijkbare wedstrijd met vorige week, met een rustig begin en een geconcentreerd Ajax dat na verloop van tijd afstand neemt. Ik ga voor een zakelijke 2-0 overwinning donderdag.’

Verwacht jij dat Ajax met 2-0 wint van Lille OSC? Zet dan in en krijg 9,15 keer je inzet terug!

Bart: ‘Ik verwacht een totaal andere wedstrijd dan de heenwedstrijd van vorige week. Het verbaasde mij dat Lille wel heel erg teruggetrokken speelde. Lille moet nu sowieso twee keer scoren, dus ik verwacht dat zij wel gaan komen in de ArenA. Dat biedt perspectief voor Ajax om op die manier toe te slaan op de counter. Voor Ajax is het daarbij wel belangrijk dat ze op dezelfde manier spelen als vorige week. Je moet wel proberen te voetballen, maar wel vanuit dezelfde organisatie als vorige week. Dat betekent dat je achterste linie niet op de middenlijn verdedigt, maar meer tegen de eigen zestien aan.

Vanuit daar kun je voetballen en met snelle aanvallers kun je Lille pijn doen. Hun verdedigers zijn namelijk niet heel snel en bovendien kwetsbaar met ruimte in hun rug. Ik verwacht en hoop dat Ajax daarvan gaat profiteren, al weet je het natuurlijk nooit. Het is een cliché, maar je moet voorkomen dat je een vroege tegengoal krijgt. Anders wordt het echt een hele gekke wedstrijd. Daar weet Ajax alles van, dat twee jaar geleden in eigen huis zelf ook een keer met 1-2 verloor en het buitenshuis meer dan goed maakte door met 1-4 te winnen van Real. Voor nu denk ik dat Ajax donderdagavond met 2-1 wint.’

Nick: ‘Ajax kent een ijzersterk 2021 en ik verwacht dat zij dit ook zullen doortrekken naar komende donderdag. Het lekkere gevoel is dat - na de 1-2 overwinning bij Lille OSC - de Franse club nu moet aanvallen in de ArenA. Iets wat ze in Frankrijk totaal niet deden. Dit had mede te maken door onkunde van Lille OSC zelf en natuurlijk goed tactisch werk van Ajax. Mijn verwachting is dat de Fransen nu iets meer laten zien dan in Frankrijk. Hierdoor kan Ajax ook in een tegenaanval toeslaan. Mijn voorspelling is dan wederom een 2-1 overwinning voor Ajax.

Ik ben ook benieuwd naar de voorhoede van Ajax. We weten zeker dat Tadić en Antony gaan spelen, maar over wie ik mij een beetje zorgen begin te maken is David Neres. Tuurlijk, de beste man komt net terug van een blessure en moet wedstrijdritme opdoen, maar op dit moment kan hij mij nog niet overtuigen. Hij had wel een schitterende voorassist bij de 4-0 tegen Sparta Rotterdam, maar ik heb mijn twijfels of hij zijn oude vorm kan terugkrijgen.

Ik hoop het van harte, want Neres in vorm is niet te stoppen. Wellicht moeten we hem nog vijf duels de kans geven en op basis daarvan beslissen. Laten we hopen dat het geen gevalletje Fischer of Dolberg wordt die na hun blessures hun oude niveau niet meer haalde. Wellicht dat Idrissi een kans verdient donderdagavond?

Tadić blijft ook een fenomeen. Wat is die kerel belangrijk voor Ons Aller Ajax. Met Tadić in de spits - en het is nu nog te vroeg om te zeggen - waarom zouden we het niet ver kunnen schoppen in Europa? Ajax zit weer in een flow en ik denk dat we voor niemand bang hoeven te zijn op dit moment.’

Jesse: ‘Ik verwacht wel dat Ajax het over de streep trekt. Ik zou zelfs heel teleurgesteld zijn in alles en iedereen als ze dat niet doen. Vorige week zei ik al dat ik Lille op voorhand niet zo’n hele bijzondere ploeg vond. Wat ik afgelopen donderdag zag, was de uitkomst van precies dat: niet zo heel bijzonder. Dat komt ook wel door Ajax zelf, want Ajax speelde net iets behoudender dan normaal.

In de heenwedstrijd gaf Ajax dus heel weinig weg, maar Lille zou Ajax nu wel iets willen lokken. Met de juiste agressie, die jongens als Martínez en Álvarez brengen, kun je het over de streep trekken. Daarmee weet ik eigenlijk haast wel zeker dat je het over de streep trekt. Ik denk dat het opnieuw 2-1 wordt voor Ajax.’

Denk jij dat Ajax opnieuw met 2-1 wint van Lille OSC? Zet dan in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Bron ad

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties