AS Voorspelt: 'Ajax is op dit moment gewoon niet te verslaan' | Ajax Showtime

AS Voorspelt: 'Ajax is op dit moment gewoon niet te verslaan'

door NielsOpdam 38

AS Voorspelt: 'Ajax is op dit moment gewoon niet te verslaan'

door NielsOpdam 38

Laatst geüpdatet

Zondag is het tijd voor een kraker in de Eredivisie. Ajax gaat om 14.30 uur op bezoek bij PSV. De Amsterdammers staan eerste in de competitie en hebben zes punten voorsprong op de Eindhovenaren. Echter heeft Ajax één wedstrijd minder gespeeld dan PSV. Als het elftal van Erik ten Hag zondag wint, dan wordt het gat negen punten, terwijl Ajax ook nog één duel tegoed heeft. Voor deze topper doen vier redacteuren van Ajax Showtime een voorspelling. Bademba Barrie, Bart Veenstra, Jesse ter Haar en Nick Ooms laten hun licht schijnen over PSV – Ajax!

Wat wordt de einduitslag van PSV – Ajax? En waarom? 

Bademba: ‘PSV – Ajax wordt de laatste wedstrijd van een serie waarin Ajax zich non-stop heeft gemeten met de ‘grote jongens’. Wat dat betreft voelt het een beetje als het laatste eindexamen. Tot nu toe is Ajax ruimschoots geslaagd en de wedstrijd tegen PSV zal daar, ongeacht het resultaat, niet heel veel verschil in maken, maar het kan wel het verschil zijn tussen slagen met een acht en slagen met een tien. Ik hoop en verwacht persoonlijk dat laatste. Als je wint, zet je de grootste titeluitdager op twaalf verliespunten achterstand, met (voor PSV) nog tien wedstrijden te spelen. Het moet dan wel heel raar lopen wil je in mei niet met de 35e schaal in je handen staan.

Ik heb al vaker gezegd dat ik Ajax in alles een betere selectie vind hebben dan PSV en ik denk dat dat ook steeds beter zichtbaar wordt. Zowel in het onderlinge resultaat, als op de ranglijst en in de Europese prestaties. PSV is kwetsbaar achterin, terwijl Ajax’ aanval juist steeds dodelijker wordt, met Sébastien Haller als verpersoonlijking daarvan. Achterin staat het met het centrum Timber – Martínez ook steeds beter, dus ik verwacht niet dat PSV daar genoeg kan uitrichten om Ajax écht pijn te doen. Al met al verwacht ik dat Ajax een mooie middag gaat beleven en in Eindhoven een grote stap gaat zetten richting titel nummer 35. Ik voorspel 1-3.’

Denk jij dat Ajax in Eindhoven met 1-3 wint van PSV? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Bart: ‘Ajax kan PSV zondag een flinke klap uitdelen en ik heb het idee dat Ajax een goede kans maakt op een zege in Eindhoven. De laatste keer dat Ajax won in het Philips Stadion was in 2016. Daarna werd er drie keer verloren en vorig seizoen gelijkgespeeld. Dit keer denk ik dat Ajax weer eens wint in Eindhoven. Ik vind dat Ajax een fitte ploeg heeft en bovendien kan Ajax heel makkelijk rouleren. De spelers die er vanaf de bank in komen zorgen ervoor dat Ajax niet minder wordt. Bij PSV heb ik het idee dat die ploeg een beetje vermoeid is.

Bovendien hebben ze een flinke domper te verwerken gekregen met de uitschakeling in de Europa League. Dat kan natuurlijk ook de andere kant op werken, dat PSV de frustratie van zich af wil spelen. Toch denk ik dat Ajax precies weet hoe PSV speelt en hoe die ploeg aangepakt moet worden. In Amsterdam was Ajax voetballend al twee keer de betere en ik denk dat dat zondag weer het geval zal zijn. Mocht het onverhoopt even niet lopen bij Ajax zie ik voor me dat de ploeg zich gaat beroepen op zijn mentale krachten. Ik verwacht een 1-2 zege voor Ajax.’

Jesse: ‘Laat me ten eerste vertellen dat het echt een ramp zou zijn als Daley Blind er niet bij is. Dat vind ik echt oprecht een ramp. Tagliafico is er misschien ook nog niet bij, dus dan wordt het wel heel erg schuiven. Dat betekent dat je of Martínez weg gaat halen van zijn positie, of je gaat Rensch waarschijnlijk weghalen van zijn positie en linksback zetten. Nu is dat laatste nog niet eens zo’n probleem denk ik, want hij gaf ook aan dat hij redelijk tweebenig is. Maar kan die jongen tegen Lille en PSV zoveel spelen in een paar dagen?

Ik denk dan ook dat het zondag best wel een pittige partij gaat worden. Ik denk niet dat Ajax zo dominant gaat kunnen zijn als de laatste keer in de eerste helft. Toen wist ik bijna niet wat ik zag, hoe erg Ajax PSV onder de duim had. Tijdens de afgelopen tijd hebben we gezien hoeveel strijd er in de ploeg kan zitten. Ik hoop gewoon dat we dat weer gaan zien. Als je zoveel strijd levert, dan heeft Ajax ook zonder Blind, nog steeds meer voetballend vermogen dan PSV.

Ik verwacht een wedstrijd waarin we meer strijd gaan zien dan goed voetbal. Ajax heeft wel laten zien dat ze dat tegenwoordig ook kunnen. Ik verwacht eigenlijk een gelijkspel: 2-2. Net als in januari, maar nu om een andere reden. Ik vind Ajax nog steeds veel beter dan PSV. Alleen als Blind er niet bij is en er veel geschoven wordt, zegt mijn gevoel toch dat het zondag dichterbij elkaar ligt. Dat komt ook door het drukke programma en omdat PSV moet en Ajax niet.’

Verwacht jij dat Ajax en PSV met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Nick: ‘Ik ga voor een 1-2. Ik verwacht gewoon dat Ajax veel beter zal zijn dan PSV. Ajax is op dit moment gewoon niet te verslaan. Ik klop het even af hoor, haha. Ik weet niet wat Erik ten Hag die gasten te eten geeft. Wie had voor januari nou verwacht dat je tot aan 26 februari één keer gelijk zou hebben gespeeld en de rest zou hebben gewonnen? Dan had iedereen je voor gek verklaard. Ondanks dat het spel donderdag dan niet je van het was, ga ik gewoon met een heerlijk gevoel de wedstrijden tegemoet.

Het klinkt misschien heel gek, maar langzamerhand begint er wel een beetje zo’n gevoel te ontstaan wat ik ook in het seizoen 2018-2019 had. Het spel is niet te vergelijken met toendertijd en het team ook niet, maar ik krijg als supporter het gevoel van onoverwinnelijkheid. Dat Ajax gewoon iedereen aankan nu, en dat lieten ze donderdag ook zien. Je speelt niet eens een hele goede pot, maar je wint zo’n wedstrijd wel. Ik ben gewoon heel tevreden over Ajax op dit moment, dus ik ga het met vertrouwen tegemoet.’

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij PSV? Zet in en krijg 7,75 keer je inzet terug!

Bron ad

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties