Antony opnieuw opgeroepen voor Braziliaans elftal: 'Leuk om terug te komen'

door NielsOpdam 17

Antony opnieuw opgeroepen voor Braziliaans elftal: 'Leuk om terug te komen'

door NielsOpdam 17

Laatst geüpdatet

Antony is opnieuw opgeroepen voor de nationale selectie van Brazilië. Het is de tweede keer dat de Ajacied zich mag melden bij het Braziliaanse voetbalelftal. Begin oktober maakte hij zijn interlanddebuut tegen Venezuela (1-3 winst) en dat bekroonde hij toen met een doelpunt.

Tijdens de komende interlandperiode speelt Brazilië twee WK-kwalificatiewedstrijden. De Seleção speelt op 12 november tegen Colombia, terwijl de ploeg ook op bezoek gaat bij Argentinië. Het Braziliaanse elftal staat bovenaan in de WK-kwalificatie, met 31 punten uit elf wedstrijden. Argentinië is de nummer twee met 25 punten uit evenveel duels.

Aan het begin van dit seizoen ontbrak Antony bij Ajax, omdat hij meedeed aan de Olympische spelen met Brazilië O23. De Ajacied pakte een gouden medaille en gaf tijdens de finale een assist voor de winnende goal. Na de Olympische Spelen keerde hij terug bij Ajax en zette Antony zichzelf op de kaart in de Champions League. Uiteindelijk mocht de 21-jarige Braziliaan zich begin deze maand voor de eerste keer melden bij de nationale selectie.

Antony: 'Wat leuk om terug te komen'

De Ajacied heeft via zijn Twitter-account gereageerd op zijn oproep. 'Weer een bijzondere dag! Wat leuk om terug te komen! Het is altijd een eer om mijn vaderland te mogen vertegenwoordigen! Zeg gewoon bedankt en geniet van elk moment!', laat een enthousiaste Antony weten.

Bondscoach Tite verkiest Antony en Raphinha boven Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior. 'Het zijn drie spelers die ons in een lastig parket hebben gebracht. Vinícius is een fantastische speler met enorm veel potentie en in een uitstekende vorm bij zijn club. Maar de prestaties van Antony en Raphinha waren belangrijk voor deze selectie', citeert Voetbal International de bondscoach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties