Ajax zonder Kudus in Johan Cruijff Schaal, ook start Eredivisie in gevaar

door BadembaBarrie 166

Bron Algemeen Dagblad

Ajax zonder Kudus in Johan Cruijff Schaal, ook start Eredivisie in gevaar

door BadembaBarrie 166

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus zal de komende wedstrijden nog ontbreken bij Ajax. De middenvelder heeft nog te veel last van zijn enkel en zal daardoor sowieso de laatste oefenwedstrijd tegen Leeds United en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV missen. Daarbij lijkt het ook onwaarschijnlijk dat Kudus de competitiestart tegen NEC haalt.

'Het is heel vervelend', baalt trainer Erik ten Hag over de blessure van zijn speler, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kudus was wel mee naar het trainingskamp in Oostenrijk, maar deed geen moment mee met de groep. Hij droeg zelfs een zogenoemde walker, ter bescherming van zijn enkel. 'Ik verwacht dat deze week de walker eraf gaat. Dan gaan we verder kijken', zegt Ten Hag daarover.

Zeker gezien zijn slepende knieblessure van vorig seizoen doet Ajax het rustig aan met Kudus. Mede daardoor is nog veel onzeker over de duur van zijn revalidatie. 'Ik kan geen indicatie geven. Het verleden heeft geleerd dat ik voorzichtig moet zijn', aldus Ten Hag. De fans hoeven de komende twee wedstrijden, tegen Leeds en PSV, dus sowieso niet op Kudus te rekenen. Maar ook voor de eerste competitiewedstrijd tegen NEC vreest Ten Hag nog. 'Dat wordt een lastig verhaal, ja.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties