'Ajax werkt aan samenwerking met Portugese tweedeklasser Estrela da Amadora'

door Jesse ter Haar 19

Bron Mais Futebol

'Ajax werkt aan samenwerking met Portugese tweedeklasser Estrela da Amadora'

door Jesse ter Haar 19

Bron Mais Futebol

Laatst geüpdatet

Ajax is bezig met een samenwerking met Estrela da Amadora, zo schrijft Mais Futebol maandagavond. Het betreft een tweedeklasser uit Portugal, waarbij de Amsterdammers moeten gaan helpen een sterke structuur neer te gaan zetten.

In eerste instantie lijkt de samenwerking dan ook vooral in het voordeel van Estrela da Amadora. Het kan kennis opdoen vanuit Amsterdam om zo een stabiele organisatie neer te zetten. Vermoedelijk haalt Ajax vervolgens de winst uit het vroeg opspeuren van Portugees talent.

André Geraldes, de president van de club uit Portugal, zou inmiddels de reis naar Amsterdam gemaakt hebben om daar gesprekken te voeren over de toekomstige samenwerking. Er wordt over Ajax gesproken als 'de grootste voetbalschool ter wereld'.

Eerder sprak Edwin van der Sar zich uit over de al lopende samenwerkingen van Ajax met clubs uit het buitenland. In China lopen daadwerkelijk enkele medewerkers van Ajax rond, terwijl andere samenwerkingen voornamelijk op consultancybasis zijn. De Amsterdamse club voert echter nog gesprekken met Guangzhou R&F over de invulling van de samenwerking.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties