Ajax wacht persconferentie kabinet af voor informatie over Champions League-duels

door BadembaBarrie 43

Bron Ajax

Ajax wacht persconferentie kabinet af voor informatie over Champions League-duels

door BadembaBarrie 43

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax wacht op de besluiten die het kabinet gaat nemen met betrekking tot de coronamaatregelen per 20 september, alvorens het meer informatie geeft over de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden in de Champions League. Voor het eventueel meenemen van fans naar uitwedstrijden, wacht de club nog op informatie vanuit onder andere de UEFA, zo meldt de club op de eigen website.

Vanwege de onzekerheid over de kabinetsmaatregelen, gooit Ajax dit seizoen - in tegenstelling tot wat het normaal doet - geen passe-partouts in de verkoop. Per wedstrijd zal worden bekeken wat de mogelijkheden zijn wat betreft het toelaten van fans in de Johan Cruijff ArenA.

Op dit moment mogen voetbalstadions in Nederland voor twee derde gevuld zijn. Die maatregel geldt officieel tot aan 20 september, waarna de KNVB en betaald voetbalclubs hopen dat honderd procent capaciteit wordt toegestaan, hetzij met behulp van de coronacheck-app. Definitief uitsluitsel daarover geeft het kabinet uiterlijk vrijdag 17 september en dus wacht Ajax nog even met de kaarverkoop.

De eerste thuiswedstrijd in de Champions League vindt namelijk op woensdag 28 september plaats, om 18.45 uur tegen Besiktas. Qua datum valt die wedstrijd dus mogelijk ideaal voor Ajax, maar alles hangt af van wat het kabinet daarover besluit. Voor de uitwedstrijden is Ajax van zowel de eigen regering, buitenlandse regeringen als de UEFA afhankelijk. Die laatste heeft uitsupporters tot nu toe verboden bij de kwalificatiewedstrijden voor de eigen clubtoernooien evenals die voor het WK, maar heeft nog geen uitspraak gedaan over de groepsfases.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties