Ajax Vrouwen wint in extremis van Heerenveen

door Gino Haverkamp 1

Ajax Vrouwen heeft met 2-1 gewonnen van de vrouwen van sc Heerenveen. Pas na rust kwam de wedstrijd tot bloei met een ultiem slot: de winnende goal in de laatste minuut. Eshly Bakker en Chasity Grant maakten de doelpunten.

Na 45 minuten stond het nog 0-0 in Amsterdam, maar vlak na rust kwam Ajax via Grant op voorsprong. Lang leek het erop dat de Ajax Vrouwen de voorsprong zou behouden, maar sc Heerenveen maakte in minuut 78 gelijk. Ajax gaf echter niet op en streed tot de allerlaatste seconden door. Met succes, want in de laatste minuut prikte Bakker de winnende binnen.

Door de zege staat Ajax Vrouwen tweede in de competitie met zeven punten uit vier wedstrijden. Koploper is PEC Zwolle, dat negen punten heeft. Het eerstvolgende duel van de Ajax Vrouwen staat gepland voor 3 oktober. Dan spelen de dames tegen Feyenoord, dat dit seizoen debuteert in de Eredivisie voor vrouwen.