Ajax Vrouwen winnen ruim en lopen in op PSV

door Gino Haverkamp 1

Na drie duels zonder zege hebben de Ajax Vrouwen weer eens gewonnen in de competitie. In Rotterdam was de equipe van coach Danny Schenkel met 1-4 te sterk voor Excelsior. Eshly Bakker was belangrijk met twee goals.

Ajax was gedurende de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar het lukte niet om voor het rustsignaal de bal in het net te krijgen. Uiteindelijk was er een penalty nodig om de Amsterdammers op 0-1 te krijgen. Marjolijn van den Bighelaar bleef koel en schoot de openingstreffer binnen.

Vanaf dat moment was het hek van de dam. Via Chasity Grant werd het in de zeventigste minuten 0-2. Excelsior deed twee minuten later nog wat terug door doelvrouw Lize Kop te passeren, maar dat bleek geen opmaat voor een comeback. Invalster Bakker tekende namelijk voor de 1-3 en 1-4.

Daardoor wonnen de Ajax Vrouwen hun eerste wedstrijd sinds 28 februari, toen sc Heerenveen met 1-3 werd verslagen. Gezien koploper PSV eerder dit weekend gelijkspeelde, is het gat tussen die club en nummer 3 Ajax nu nog slechts drie punten.

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen ADO? Zet in en krijg 3,50 keer je inzet terug!