Ajax Vrouwen onderuit in topper tegen PSV

door Gino Haverkamp 11

De Ajax Vrouwen zijn niet goed begonnen aan de kampioensronde van de Vrouwen Eredivisie. Op bezoek bij PSV werd er met 3-1 verloren. Nikita Tromp scoorde de enige Amsterdamse goal.

Vrijwel alle actie vond in de eerste helft plaats. Na precies een half uur spelen stond PSV al met 3-0 voor. De 2-0 en de 3-0 vielen zelfs binnen een minuut van elkaar. Via een penalty in de 35e minuut kon Tromp de Amsterdamse hoop nog in leven houden, maar na haar treffer werd er niet meer gescoord. De tweede helft was niet zo actievol als het eerste gedeelte van de wedstrijd.

Met de nederlaag in Eindhoven is Ajax slecht begonnen aan de kampioensgroep van de Vrouwen Eredivisie. Na de reguliere competitie wordt de Vrouwen Eredivisie in tweeën gedeeld, waarbij de bovenste vier teams strijden om de landstitel. Door de nederlaag blijft Ajax steken op zestien punten. Dat is de helft van het aantal behaalde punten in de reguliere competitie. In de kampioensronde wordt namelijk het totaalaantal punten gehalveerd.