Ajax Vrouwen maken voor rust het verschil tegen Excelsior

door Justin Fokkens 2

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag met 2-0 gewonnen van de Excelsior Vrouwen. Op Sportpark De Toekomst werd al voor de rust het verschil gemaakt tegen de ploeg uit Rotterdam.

Het duurde een ruim half uur voordat de Ajax Vrouwen de ban wisten te breken. In minuut 35 wist Romée Leuchter haar ploeg op voorsprong te zetten. Daarmee maakte de aanvalster alweer haar achtste doelpunt van het seizoen. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld; in minuut 42 was Oranje-international Victoria Pelova trefzeker, waarmee zij de uiteindelijke eindstand op het scorebord zette.

Met deze overwinning herpakken de Ajax Vrouwen zich na de 3-2 nederlaag van vorig weekend bij koploper FC Twente, en blijft het hiermee in het spoor van de ploeg uit Enschede. Het verschil tussen beide teams is één punt.