Ajax voorzichtig met WK-gangers bij O19 | Ajax Showtime

Ajax voorzichtig met WK-gangers bij O19

door BvdPloeg 6

Ajax voorzichtig met WK-gangers bij O19

door BvdPloeg 6

Laatst geüpdatet

Ajax gaat in de week na het WK O17 voorzichtig om met de acht spelers die terugkeerden naar de club. De Amsterdammers kondigden donderdag op de officiële website enthousiast aan dat de WK-gangers zaterdag terugkeren bij Ajax O19, maar dat blijkt in veel gevallen iets te voorbarig.

Ajax O19 speelt zaterdagmiddag een competitiewedstrijd tegen FC Twente O19 en coach John Heitinga zal daar normaal gesproken nog veel een beroep moeten doen op de spelers die hij ook in de afgelopen weken tot zijn beschikking had. De spelers van het WK O17 melden zich vrijdag voor het eerst weer op de club, nadat ze dinsdag terugkwamen uit Brazilië. Veel van hen zullen zaterdag een training afwerken en krijgen zodoende rust.

Veel van de acht Ajacieden speelden op het WK in alle zeven wedstrijden mee. Calvin Raatsie, Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine misten zelfs geen minuut. Ook Sontje Hansen, Naci Ünüvar en Youri Regeer kregen veel speeltijd. Uiteindelijk werd Oranje O17 vierde, door in de halve finale na strafschoppen te verliezen van Mexico en in de strijd om plek drie te verliezen van Frankrijk. Naast bovenstaande zes namen deden ook Kenneth Taylor en Steven van der Sloot namens Ajax mee.

Voor Ajax O19 komt er dus wel bijna een einde aan een periode waarin veel sterkhouders afwezig waren. Zo moest de ploeg van Heitinga twee keer aantreden tegen Chelsea in de Youth League zonder de WK-gangers. In de competitie ging het om vier wedstrijden. Het effect was meteen merkbaar; tegen Chelsea werd in twee duels één punt gepakt en in de competitie werden in vier wedstrijden vier punten vergaard. De laatste twee wedstrijden tegen Almere City (1-4) en NEC (1-0) gingen verloren. Woensdag om 14.00 uur speelt Ajax O19 in de Youth League tegen Lille. Normaal gesproken zijn dan alle WK-gangers weer van de partij.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties