'Ajax verdiend gewonnen, maar had voor ons meer in gezeten'

door NickOoms 10

Kik Pierie is van mening dat er voor FC Twente meer in had gezeten, ondanks de verdiende overwinning van Ajax. Donderdagavond speelden beide teams tegen elkaar in de Eredivisie en het zag er naar uit dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. In de slotfase van het duel wisten de Amsterdammers via Klaas-Jan Huntelaar de overwinning alsnog naar zich toe te trekken.

'Ik vond Ajax vandaag de betere partij', begint Pierie tegenover de NOS. 'In de eerste helft hebben we toch een aantal kansen gecreëerd. Ik vond het een beetje een gekke wedstrijd, want we hebben lange tijd achter de bal aangelopen. Toch creëerden we wel drie of vier kansen en het had ook zo onze kant op kunnen vallen. Je komt uiteindelijk ook op 1-1 in minuut 85 geloof ik. Gezien de hele wedstrijd heeft Ajax verdiend gewonnen, maar het had er voor ons wel in gezeten.'

In minuut 89 bracht Ajax Huntelaar binnen de lijnen. De spits van de Amsterdammers wist in de slotfase twee keer te scoren voor zijn club, waardoor Ajax met drie punten van het veld stapte. 'Het is niet een scenario dat je van te voren doorneemt, maar bij 1-1 weet je wel dat hij er in gaat komen. Ik weet niet zozeer waar het aan lag. Het was chaotisch en de bal wordt bij de tweede paal teruggelegd op eentje die vrijstaat en die schiet hem binnen. Ik heb de goal nog niet teruggezien, maar zo zag het er voor mij uit.'

Pierie is van mening dat hij en zijn ploeggenoten te zwak omgingen met het inbrengen van Huntelaar. 'Ajax heeft wel een brede selectie ja en Huntelaar kan ook altijd wat extra brengen in de laatste minuten. Dat hebben we niet goed gedaan, je weet dat het kan gebeuren, maar we hadden er meer vat op moeten hebben.'