Ajax, Ten Hag, Gravenberch en Timber genomineerden bij Sportgala van Amsterdam

door Terrence Riepma 2

Bron Topsport Amsterdam

Ajax, Ten Hag, Gravenberch en Timber genomineerden bij Sportgala van Amsterdam

door Terrence Riepma 2

Bron Topsport Amsterdam

Laatst geüpdatet

Ajax, Erik ten Hag, Ryan Gravenberch én Jurriën Timber zijn allemaal genomineerd voor enkele prijzen die te winnen zijn tijdens het Sportgala van Amsterdam. In meerdere categorieën kan de Amsterdamse club als winnaar uit de bus komen, zo heeft Topsport Amsterdam bekendgemaakt.

Ajax kan bijvoorbeeld worden verkozen tot 'Amsterdams sportploeg van het jaar'. De club won het afgelopen seizoen de landstitel en sleepte ook de KNVB Beker binnen. Het huidige seizoen is voortvarend begonnen, met de koppositie in de Eredivisie en overwintering in de Champions League is ook al verzekerd na vier van de zes groepsfasewedstrijden. Andere genomineerden zijn de mannelijke en vrouwelijke roeiploegen van de nationale roeibond.

Ten Hag, Gravenberch en Timber ook genomineerd

Ten Hag is genomineerd in de categorie 'Amsterdams coach van het jaar'. De trainer heeft Ajax in de top acht van Europa weten te krijgen door de prestaties die zijn geleverd in 2021. Wel moet de Tukker Guido Bonsen (atletiek) en Eelco Meenhort (roeien) zien te verslaan om de prijs binnen te slepen.

Gravenberch en Timber zijn kanshebbers in de categorie 'Talent van Amsterdam'. De respectievelijk 19-jarige en 20-jarige zijn uitgegroeid tot vaste krachten in het elftal van Ten Hag en maken op jonge leeftijd al veel indruk, zowel in binnen- als buitenland. Zwemmer Luc Kroon maakt eveneens kans op de award.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties