'Ajax-target Pepi tekent voor vijf jaar bij FC Augsburg'

door NielsOpdam 61

Bron Fabrizio Romano, BILD

'Ajax-target Pepi tekent voor vijf jaar bij FC Augsburg'

door NielsOpdam 61

Bron Fabrizio Romano, BILD

Laatst geüpdatet

Ricardo Pepi staat op het punt een vijfjarig contract te tekenen bij FC Augsburg. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op Twitter. De FC Dallas-spits werd in de afgelopen maanden regelmatig aan Ajax gelinkt, leek op weg te zijn naar VfL Wolfsburg, maar kiest nu toch voor FC Augsburg.

Volgens Romano betaalt FC Augsburg een bedrag van zo'n twintig miljoen dollar. Dat is omgerekend ongeveer 17,5 miljoen euro. Mogelijk valt de transfersom nog hoger uit door eventuele bonussen. Volgens het Duitse BILD waren Bayern München en Real Madrid ook geïnteresseerd in Pepi en valt de transfersom lager uit. Het medium spreekt over een bedrag van dertien miljoen euro.

Pepi en zijn zaakwaarnemer zijn inmiddels geland op de luchthaven van München. De Amerikaanse aanvaller ondergaat zondag de medische keuring bij FC Augsburg. Als hij de medische keuring doorstaat, tekent Pepi een contract voor vijf jaar bij de club uit de Bundesliga.

Vijftien goals in 55 MLS-duels

Voor FC Dallas speelde Pepi 55 wedstrijden in de Amerikaanse MLS. Daarin scoorde de aanvaller vijftien doelpunten en gaf hij vijf assists. Daarnaast speelde Pepi al zeven interlands voor het nationale elftal van de Verenigde Staten. Hierin scoorde de spits al drie keer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties