Ajax raadt supporters af om herkenbaar als fan door Napels te lopen

door Cristian de Jong 237

Bron Ajax

Ajax raadt supporters af om herkenbaar als fan door Napels te lopen

door Cristian de Jong 237

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax raadt het supporters af om herkenbaar als Ajax-fan de straat op te gaan in Napels. De Amsterdammers spelen op 12 oktober de groepswedstrijd voor de Champions League tegen Napoli. De club raadt het daarnaast af om met kinderen te reizen.

Napels is al langere tijd onrustig. Ook bij vorige Champions League-duels van Napoli was het alles behalve veilig voor de meereizende supporters. 'Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is', zo schrijft Ajax via hun officiële website.

Stazione Marittima is door de Italiaanse politie aangewezen als verzamelpunt voor de meereizende Ajax-supporters. Vanaf dit punt gaan er bussen richting het stadion. De busrit kan oplopen tot een uur. Ook is al duidelijk dat er sprake is van een lange ophoudprocedure na afloop van het duel.

Niet alleen Ajax waarschuwt hun supporters. Eerder deze maand werden Liverpool-supporters ook aangeraden om het centrum in Napels te vermijden. 'Pas op dat je doelwit kan worden van diefstal, beroving of kan worden aangevallen', zo schreef de club uit Liverpool volgens AT5.

Kaartverkoop minder populair

In totaal is er ruimte voor 2736 Ajax-fans in het stadion van Napoli. Echter lijkt de kaartverkoop minder populair dan bij vergelijkbare wedstrijden van Ajax tegen Liverpool en Rangers. Supporters die wel van plan zijn een kaartje te kopen kunnen zonder digitale wachtrij hun ticket bemachtigen.

Poll: Ga jij richting Napels ondanks de waarschuwing van Ajax?
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.