'Ajax probeerde wedstrijd tegen sc Heerenveen tevergeefs te verplaatsen'

door Jesse ter Haar 55

Bron De Telegraaf

'Ajax probeerde wedstrijd tegen sc Heerenveen tevergeefs te verplaatsen'

door Jesse ter Haar 55

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen tevergeefs geprobeerd te verplaatsen, zo schrijft De Telegraaf. Het gebeurde niet recent, maar al kort na de loting voor de groepsfase van de Champions League.

De KNVB bleek echter niet voldoende in staat om mee te denken. Er zouden opties gegeven zijn, maar deze bleken 'zó onvoordelig dat het verstandiger werd geacht om te voetballen'. Zodoende ging sc Heerenveen - Ajax volgens afgesproken data door.

De reden van de wens tot verplaatsing had te maken met de afgelopen interlandperiode. De Zuid-Amerikaanse interlandperiode is immer verlengd en dus moest Ajax het zonder Antony, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico doen. Lisandro Martínez was fit genoeg om in te vallen.

Volgens de krant was een oplossing niet heel lastig te vinden voor de KNVB. 'Als de KNVB de bekerwedstrijd AFC-SC Heerenveen van 27 oktober (op een vroeger tijdstip) in de aanstaande Europese voetbalweek had laten spelen, was er tijdens de bekerrondes ruimte gekomen voor SC Heerenveen-Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties