'Ajax probeerde Labyad tijdens de transferperiode tevergeefs van de hand te doen'

door Jesse ter Haar 32

Bron De Telegraaf

'Ajax probeerde Labyad tijdens de transferperiode tevergeefs van de hand te doen'

door Jesse ter Haar 32

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft tijdens de voorbije transferperiode tevergeefs geprobeerd Zakaria Labyad kwijt te raken. Het contract van de Ajacied loopt in de komende zomer af, maar de club gunde hem al een vertrek op transfervrije basis. Onder meer door het salaris dat hij opstrijkt slaagde Ajax echter niet in zijn missie.

'Ajax heeft geprobeerd Labyad te slijten', zo vertelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. 'Hij heeft een aflopend contract, maar krijgt een behoorlijk salaris. Hij mocht nu dus al transfervrij weg. Er was geen club waar hij naartoe wilde, dus dat ging op het laatste moment niet door.'

Labyad maakte in de zomer van 2018 de overstap van FC Utrecht naar Ajax en werd sindsdien gezien als een aankoop van trainer Erik ten Hag. De aanvallende middenvelder kende enkele fraaie momenten in het shirt van Ajax, maar kon nooit gedurende een langere periode overtuigen. Zodoende kwam hij tot op heden tot een totaal van 54 wedstrijden, waarin hij tot een zeer respectabel aantal van dertien goals en tien assists kwam.

Sean Klaiber op de weg terug

Een andere speler die een transfer van FC Utrecht naar Ajax maakte, is Sean Klaiber. De rechtsback met Surinaamse roots staat sinds 2020 onder contract in Amsterdam en herstelt momenteel van een operatie aan zijn kruisband. Verweij deelt goed nieuws omtrent hem: 'Hij is weer bijna terug.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.