Ajax O19 wint de NextGen Series 2019

door NielsOpdam 5

Ajax O19 heeft de NextGen Series 2019 gewonnen. De Amsterdammers versloegen Sparta O19 met 1-0 in het Olympisch Stadion Amsterdam. Terrence Douglas was de enige doelpuntenmaker aan de kant van Ajax.

Na negen minuten kreeg de ploeg van John Heitinga een grote mogelijkheid op de voorsprong. Naci Ünüvar gaf een strakke voorzet, maar de twee Ajacieden bij de tweede paal werden door een Sparta-verdediger dusdanig in de weg gelopen, dat ze niet aan de bal kwamen.

Ook de bezoekers kregen kansen. Zo werd er een voorzet vanaf de rechterkant met de schouder rakelings naast de goal van Raatsie verlengd. Enkele minuten later schoot Kenneth Taylor de bal, op aangeven van Joshua Pynadath, van dichtbij naast. Vlak voor de rust moest Sparta met tien man verder, Darnell Hall kreeg een rode kaart. Enric Llansana was nét iets eerder bij de bal dan de Spartaan, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf rood.

Direct daarna denkt Ajax O19 op een 1-0 voorsprong te komen. Echter wordt de goal van Ünüvar afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Negen minuten na de rust komen de Amsterdammers wel op voorsprong. Ditmaal geeft Ünüvar de voorzet uit een corner, Douglas kopt hem bij de eerste paal binnen.

Hierna mistte Damjan Dostanic nog een tweetal kansen, maar dat maakte niet uit voor de eindstand. Ajax O19 wint met 1-0 van Sparta en wint de NextGen Series!