Ajax O19 boekt makkelijke oefenzege op Qatar

door ArthurV 4

Ajax O19 heeft dinsdagmiddag een tamelijk makkelijke zege weten te boeken op Qatar O19. Op Sportpark de Toekomst werd het 4-1 in het voordeel van de Amsterdammers.

Al vroeg in de wedstrijd wisten de Ajacieden via de opgekomen Robin Schouten de score te openen. Niet lang daarna was het Szabolcs Schön die via een hoekschop, waarbij de keeper van Qatar er volledig naast zat, de 2-0 wist binnen te leggen. Het bleef lopen bij Ajax, want na een goed uitgespeelde aanval wist Danilo Pereira de derde Amsterdamse treffer te produceren.

Vlak daarna was het diezelfde Pereira die zijn tweede doelpunt wist te maken. Gevaarlijk was Qatar niet, toch wisten de Aziaten in de eerste helft via een penalty tot de aansluitingstreffer te komen. Het spelbeeld in de tweede helft bleef echter hetzelfde, wat resulteerde in een aantal grote kansen aan de kant van Ajax. Tot meer doelpunten kwam het niet. Hierdoor was er aan het eind van het oefenduel een 4-1 eindstand op het scorebord te aanschouwen.

Klik hier voor een samenvatting van het duel.