Ajax O19 bereikt finale NextGen Series

door NielsOpdam 13

Ajax O19 heeft de groepsfase van de NextGen Series afgesloten met een overwinning op de leeftijdsgenoten van het Japanse Sagan Tosu. Stagiair Filip Frei en Damjan Dostanic zorgden voor de doelpunten aan de kant van Ajax. De Amsterdammers staan daardoor in de finale van de NextGen Series. Zondagmiddag is Sparta Rotterdam O19 de tegenstander.

Het eerste gevaar van Ajax kwam via een schot van Joshua Pynadath. De Ajacied schoot in de korte hoek, maar de keeper van Sagan Tosu kon redding brengen. De daaropvolgende corner leverde niets op. Enkele minuten later veroverde Donny Warmerdam de bal met een goede sliding. Hij schoot van een flinke afstand, maar de poging ging over het doel.

Ajax kreeg de eerste kansen, maar Sagan Tosu nam na dertien minuten de leiding in het Olympisch Stadion. Een hoekschop bleef rond de strafschopstip hangen en werd hard binnengeschoten door Rio Nitta. Even later schoot Jaymillio Pinas de bal van dichtbij over de Japanse goal. Aan de andere kant nam keeper Harm Dieker een lange bal niet goed aan. Een Japanse speler kon de bal binnen schuiven, maar miste voor leeg doel.

Na de rust kwam de ploeg van John Heitinga op 1-1. Terrence Douglas kwam door vanaf de linkerkant. Hij legde de bal klaar voor stagiair Frei, die de bal binnen schoot. Bijna twintig minuten later was het opnieuw raak. Dostanic scoorde nadat Pynadath de bal klaar legde. Vlak voor tijd was er een grote kans voor Sagan Tosu. Ajax kon een voorzet niet wegwerken uit het strafschopgebied. Uiteindelijk schoot een Japanse aanvaller de opgelegde kans naast.

Na afloop was Ajax ook beter in het nemen van shoot-outs. De Amsterdammers maakten drie shoot-outs en pakten zo ook nog een extra wedstrijdpunt. Om 15.15 uur speelt Ajax O19 de finale van de NextGen Series tegen Sparta Rotterdam.