Ajax O19 begint toernooi Uitgeest met gelijkspel

door Bart Veenstra 7

Ajax O19 is het Internationaal Cor Groenewegen Toernooi in Uitgeest begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Hajduk Split. Beide ploegen kregen kansen op meer, maar wisten het niet meer te vinden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax-verdediger Pascal Struijk. De stopper kopte in de handen van de Kroatische keeper. Vlak erna kwamen de Kroaten op voorsprong. Een lage corner werd van dichtbij binnen getikt. Ajax kreeg nog voor rust kansen via Serginio Dest, Jasper Ter Heide en Martijn Kaars om op gelijke hoogte te komen, maar de Kroatische keeper stond telkens in de weg.

Direct na rust was het wel raak voor Ajax. Een goede steekbal van Ter Heide bereikte invaller Liam van Gelderen, die bij zijn aanname een verdediger uitspeelde en daarna netjes kon binnen schuiven. In het restant van het duel waren de grootste kansen voor Hajduk Split. Zo werd de paal geraakt en in de laatste minuut van de wedstrijd ging een vrije trap maar rakelings langs de kruising.

Opstelling Ajax O19: Plomper; Dest, Botman, Struijk, Bakker; Ter Heide, Pasquali, Ekkelenkamp (Van Gelderen 26'); De la Vega, Kaars, Schön;

Wissels Ajax O19: Bouman, Aberkane, Van Gelderen, Q. Maduro, J. Maduro, Farcas, Margaret.

0-1 Branimir Barisic (16')
1-1 Liam van Gelderen (27')

- Ajax treedt op het toernooi in Uitgeest aan met de beoogde O19 van volgend seizoen. De spelers die volgend seizoen aansluiten bij Jong Ajax hebben al vakantie, net als de A-junioren die zich vanaf 13 juni gaan voorbereiden op het EK-19. Bekijk hier de selectie.