Ajax O17 wint op bezoek bij AZ door goudhaantje Boerhout

door Thijs Zwagerman 16

Ajax O17 heeft woensdagavond een goede overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van AZ. Op het trainingscomplex in Wijdewormer won Ajax solide met 0-2. Spits Yoram Boerhout maakte beide doelpunten.

Voor de rust zette Boerhout Ajax op voorsprong met een technisch zeer fraai doelpunt. De aanvaller werd tussen twee tegenstanders door ingespeeld door rechtsbuiten Rico Speksnijder, draaide zeer knap weg bij zijn verdediger en schoot Ajax met een zuivere, lage knal op 0-1.

Na de rust bepaalde dezelfde Boerhout de eindstand na goed voorbereidend werk van Jermaine Rijssel. De invaller gaf vanaf de linkerflank een lage voorzet, waarna Boerhout met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek schoof.

Titelrace

Door deze midweekse zege blijft Ajax O17 goed in de race voor het kampioenschap. De ploeg van trainer Yuri Rose is nog altijd foutloos in de voorjaarscompetitie en heeft nu twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden behaalt. Koploper PSV heeft één punt meer, maar de Eindhovenaren hebben ook een competitiewedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag neemt Ajax O17 het op De Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap.