Ajax O17 geeft voorsprong in extremis weg

door JipVR 64

Ajax O17 geeft voorsprong in extremis weg

door JipVR 64

Laatst geüpdatet

Ajax O17 heeft dinsdag niet gekregen waar het recht op had. Op Sportpark De Toekomst was de koploper de betere ploeg, maar in de slotfase kwam nummer twee AZ nog op gelijke hoogte: 1-1.

Ajax begon goed aan de wedstrijd tegen de runner-up en kreeg met name via Sint een aantal grote mogelijkheiden in de zestien van AZ. Maar de ploeg uit Alkmaar stoorde vroeg, waardoor Ajax er vaak nog doorheen wist te voetballen.

Toch kwamen de Amsterdammers voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong, via een treffer van Jurrien Maduro. Na rust kreeg AZ pas de eerste uitgespeelde kans, maar in de afronding bleek men niet zuiver genoeg.

Ajax kreeg daarnaast in de persoon van Brobbey een enorme mogelijkheid op de 2-0, maar de Ajacied liep zich vast in de Alkmaarse verdediging. Ajax leek de wedstrijd verder rustig uit te spelen, maar vlak voor tijd verzilverde AZ een discutabele vrije trap: 1-1. Door het gelijke spel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van Ajax.

Opstelling Ajax: Reiziger; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; Gravenberch, J. Maduro (Q. Maduro), Ekkelenkamp; De la Vega (Hansen), Margaret (Brobbey), Sint.
Wissels: Raatsie, Aberkane, Q. Maduro, Brobbey, Farcas en Hansen.

Opstelling AZ: Schendelaar, Jacobs, De Haas, Ens, Koopmeiners, Gauna, Oosting, Pherai, De Bruijn, Goudmijn, Lo-Ning-Hing
Wissels: Emir, Karg, Gorter, Gemmel, Jamie, Franken

Doelpunten:
1-0 J. Maduro (27')
1-1 AZ (82')

Bijzonderheden:
- Ajax O17 staat bovenaan in de Eredivisie met 22 punten uit 9 wedstrijden. AZ staat tweede met 19 punten uit 9 wedstrijden. Opmerkelijk is doelsaldo: 34-13 voor Ajax tegenover 14-11 van AZ.
- Bij Ajax O17 zijn Terence Meuwese en Jord Ruijgrok geblesseerd, ook Oliver Horvath ontbreekt.
- Het is een drukke week voor Ajax, dat na AZ zaterdag uit speelt bij PSV. Dinsdag 11 april volgt de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties