Ajax O17 boekt ruime oefenzege op Sparta

door Bart Veenstra 9

Ajax O17 heeft op Sportpark de Toekomst een ruime oefenzege geboekt op de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Na een 1-1 ruststand liepen de jonge Ajax-talenten na rust uit naar een ruime 4-1 overwinning.

Na een kwartier spelen wist Jenno Campagne Ajax O17 met een fraaie treffer op een 1-0 voorsprong te zetten. Heel lang konden de Amsterdammers niet genieten van deze voorsprong, want tien minuten later kwamen de bezoekers uit Rotterdam weer op gelijke hoogte. Even later kreeg Sparta opnieuw een kans na een snelle uitbraak, maar dit keer wist Dani van den Heuvel redding te brengen. Aan de andere kant kreeg ook Ajax een goede kans, maar raakte Gibson Yah - na een goede combinatie met Alen Karahasanovic de lat.

Vlak na rust was de eerste grote kans voor Sparta. De Rotterdammers kregen een strafschop, nadat Riol Hillen een overtreding had gemaakt. De penalty eindigde echter op de lat. Even later kreeg ook Ajax een penalty en ook deze werd in eerste instantie gemist. In de rebound wist Jay Enem te scoren. Vlak erna kreeg Ajax opnieuw een penalty en zodoende pikte Ar'jany Marth zijn doelpuntje mee. Na een goede voorzet vanaf links wist Enem uiteindelijk voor de 4-1 eindstand te zorgen.