Ajax O16 gaat opnieuw onderuit en blijft laatste

door Bart Veenstra 11

Het seizoen van Ajax O16 is op sportief gebied een grote teleurstelling. De Amsterdamse talenten staan laatste in de kampioenspoule en ook zaterdagmiddag werd er weer verloren. FC Twente O16 bleek met 1-3 te sterk.

Al na een minuut of tien spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Een schot van de linkerkant van het strafschopgebied eindigde in de verre hoek. Ajax toonde echter al snel veerkracht en via Tristan Gooijer en Jay Enem was het al snel dichtbij de gelijkmaker. Die gelijkmaker volgde alsnog snel. Enem werd de diepte ingestuurd, liep zijn directe tegenstanders er op snelheid uit en ronde koelbloedig af.

Ajax O16 drong daarna aan, waarbij Enem, Braspenning en Mateja Milovanovic dichtbij de 2-1 waren. Aan de andere kant kwam FC Twente O16 er via de counter ook gevaarlijk uit.

Vlak na rust moest Ajax O16 opnieuw een doelpunt incasseren. FC Twente O16 counterde goed, waarna Bram Marsman kon scoren. Ajax O16 ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en was heel dichtbij. Alen Karahasanovic kopte op de paal, waarna Jayden Banel ook de paal raakte.

Ajax O16 kreeg vervolgens een nieuwe domper te verwerken toen Braspenning na twee keer geel het veld moest verlaten. Met tien man probeerde Ajax O16 het nog wel, maar wederom was het FC Twente O16 dat via een counter wist te scoren. Opnieuw was het Marsman die scoorde. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg FC Twente nog enkele mogelijkheden via de counter, maar Ajax-keeper Dani van den Heuvel hield de schade nog enigszins beperkt.

Opstelling Ajax O16:

Van den Heuvel; Achemlal, Dakriet, Viereck, Braspenning; Milovanovic, Gooijer, Karahasanovic; Banel, Enem (Rijkhoff 50'), Reuvers (Van Axel Dongen 55')

Wissels Ajax O16:

De Graaff, El Morabet, Quaedvlieg, Van Axel Dongen, Rijkhoff, Markelo.

0-1 FC Twente (10')
1-1 Jay Enem (19')
1-2 FC Twente (45')
1-3 FC Twente (71')

- Rode kaart: Kik Braspenning (69')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Denk jij dat Ajax met 2-0 van FC Utrecht wint? Zet dan in en krijg 8,25 keer je inzet terug!