Ajax O15 maakt gehakt van AFC en pakt titel

door JipVR 12

Ajax O15 moest minstens gelijkspelen om de titel binnen te slepen en al heel snel werd duidelijk dat het niet meer mis kon gaan. In een oogwenk stond de thuisploeg al voor en uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met liefst 6-0 van AFC, waarna de schaal omhoog kon worden gehaald.

Al binnen drie minuten speeltijd kon Unuvar de ban breken en schoot de Ajacied een prachtige voorzet van Pynadath binnen. Binnen zes minuten stond de 2-0 zelfs al op het scorebord, toen AFC een eigen doelpunt maakte na een voorzet van Scholten. Met de titel al praktisch op zak, kon Ajax O15 heerlijk ontspannen vlammen tegen de stadsgenoot en werd het nog voor rust 4-0. Pynadath krulde de bal geweldig in de kruising, waarna Allouch ook een duit in het zakje deed voor Ajax.

Na rust bleek dat keeper Dieker de wedstrijd niet af kon maken wegens een blessure, waarna de goalie voor Raatsie werd gewisseld. Met ook een hoop wissels bij de veldspelers bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Hansen maakte er 5-0 van, nadat hij door Taylor werd weggestuurd. Uiteindelijk was de afstraffing compleet, toen AFC een tweede eigen goal maakte.

Opstelling Ajax: Dieker (Raatsie 50'); Bonnah (De Vries 48'), Hoever, Kasanwirjo, Scholten; Taylor, Warmerdam (Rensch 48'), Unuvar (Beelen 36'); Allouch (El Kadiri 36'), Hansen, Pynadath.
Wissels: Nog niet bekend.

1-0 Unuvar (3')
2-0 Eigen doelpunt (6')
3-0 Pynadath (18')
4-0 Allouch (22')
5-0 Hansen (65')
6-0 Eigen doelpunt (69')