Ajax O15 halve finalist na bekerzege op PSV

door Thijs Zwagerman 0

Ajax O15 heeft woensdagavond de halve finale van het bekertoernooi bereikt door een zege op de leeftijdsgenoten van PSV. In een doelpuntrijk duel rekenden de jonge Ajacieden uiteindelijk overtuigend af met de bezoekers.

Via Noah Gesser kwam Ajax al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De spits was het eindstation van een prima aanval en tekende voor de 1-0. Lang kon Ajax echter niet van deze voorsprong genieten, want PSV-er Jason van Duiven schoot nog geen tien minuten later al de gelijkmaker binnen uit een vrije trap.

Nog voor de rust namen de Eindhovenaren vervolgens ook de leiding. Onesime Zimuangana schoot via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen, waardoor Ajax met een achterstand ging rusten. Na de pauze herpakte de thuisploeg zich echter van de matige eerste helft.

Via Gesser, die een strafschop benutte, kwam Ajax in de tweede helft op eerst gelijke hoogte, waarna Silvano Vos twee minuten later met een goed schot zelfs voor de voorsprong zorgde. Uiteindelijk gooide Gesser het duel met een fraai doelpunt in het slot. De spits zette zijn directe tegenstander slim weg na een lange bal van Ajax-keeper Roy Steur, waarna hij om de PSV-doelman heen dribbelde. Voor een leeg doel completeerde Gesser vervolgens zijn hattrick en zorgde hij voor de 4-2 eindstand.