Ajax maakt deelnemers Future Cup 2019 bekend | Ajax Showtime

Ajax maakt deelnemers Future Cup 2019 bekend

door Jesse ter Haar 13

Ajax maakt deelnemers Future Cup 2019 bekend

door Jesse ter Haar 13

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagavond het deelnemersveld voor de jaarlijkse Future Cup 2019 bekendgemaakt. Het bestaat dit jaar uit Ajax Onder 17 zelf en de leeftijdsgenoten van Anderlecht, Atlético Madrid, Boca Juniors, Juventus, Paris Saint-Germain, Sagan Tosu en Tottenham Hotspur. De wedstrijden van de tiende Future Cup vinden plaats tijdens het paasweekend op 20, 21 en 22 april.

Voor het Belgische Anderlecht geldt dat het de achtste keer is dat er wordt meegedaan aan het toernooi. Niet alleen werd er deel genomen, ook werd er in 2011, 2013 en 2015 gewonnen. Voor Atlético Madrid betekent de participatie pas de eerste aanwezigheid op de Future Cup, terwijl eerder de Spaanse grootmachten Sevilla en FC Barcelona al meededen.

Boca Juniors, de derde bekend gemaakte deelnemer, is de allereerste Argentijnse ploeg die meedoet aan de Future Cup. In de geschiedenis van het toernooi deden uit Zuid-Amerika vooralsnog alleen Braziliaanse ploegen mee. Ook het Italiaanse Juventus doet in 2019 weer mee dan voor hen betekent dat de vierde participatie. In 2018 behaalden de club uit Turijn zelfs de finale, maar verloor het die.

De vijfde deelnemer naast Ajax is Paris Saint-Germain. De afgelopen maanden hengelden zij nog nadrukkelijk naast de diensten van Frenkie de Jong. Op de Future Cup verschenen zij al tweemaal eerder. De meest onbekende deelnemer van 2019 is waarschijnlijk Sagan Tosu. De club is afkomstig uit Japan, is partner van Ajax, en is na J-League de tweede Japanse deelnemer. Tot slot zal ook Tottenham Hotspur deelnemen. De Engelse club doet dat voor de tweede keer, nadat het in 2013 als zevende eindigde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties