Ajax leidt meeste spelers op die actief zijn in top 31 Europese competities

door Terrence Riepma 27

Bron CIES Football Observatory

Ajax leidt meeste spelers op die actief zijn in top 31 Europese competities

door Terrence Riepma 27

Bron CIES Football Observatory

Laatst geüpdatet

Ajax is verantwoordelijk voor het opleiden van de meeste spelers die nu in 31 van de beste UEFA-geregistreerde competities spelen. Dat meldt het CIES Football Observatory. Daarmee laten de Amsterdammers Shakhtar Donetsk en Sporting Portugal achter zich.

Ajax heeft in totaal 81 spelers opgeleid die nu in de 31 beste competities spelen die geregistreerd zijn bij de UEFA. Shakhtar Donetsk heeft er slechts zes minder, Sporting Portugal, Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb staan op een gedeelde derde plek met 70 spelers.

Ajax in top vijftien bij top vijf-competities

Real Madrid voert de lijst aan als het gaat om enkel de top vijf-competities. De Spaanse recordkampioen heeft daarvoor in totaal 42 spelers opgeleid. FC Barcelona staat op een gedeeld eerste plek, terwijl Olympique Lyon de top drie completeert. Ajax moet het daar doen met een vijftiende plek, door het opleiden van twintig spelers die nu de grote competities spelen.

De manier waarop wordt berekend hoeveel spelers een club heeft opgeleid, gaat als volgt: een club moet een spelers minstens drie jaar hebben gehad tussen de leeftijden 15 en 21 jaar oud. De seizoenen waarin een speler zijn 15e of 21e verjaardag viert, worden hierin ook meegerekend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties