'Ajax is heel actief aan het rondkijken om de selectie te versterken'

door Terrence Riepma 96

Bron Voetbal International

'Ajax is heel actief aan het rondkijken om de selectie te versterken'

door Terrence Riepma 96

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax zal niet stilzitten tijdens de aankomende transferperiode, zo vertelt Freek Jansen. Zo zal de Amsterdamse topclub volgens de Ajax-watcher onderzoeken of de transfer van Steven Bergwijn financieel haalbaar is, kijken of de verdediging nog valt te versterken én worden ook de situaties van David Neres en Nicolás Tagliafico onder de loep genomen.

'Ajax is heel actief aan het rondkijken om de selectie te versterken', weet de Ajax-watcher van Voetbal International. 'De naam van Steven Bergwijn komt voorbij. Dat is even afwachten of het financieel wel haalbaar is. En misschien dat Ajax in de verdediging nog wel iets wilt.' Wat dat precies zou zijn, maakt Jansen niet bekend.

Neres en Tagliafico zouden volgens Jansen bezig zijn met het mogelijk maken van een vertrek bij Ajax deze winter: 'De komende januarimaand denk ik ook wel dat zij zich hard zullen maken voor een vertrek als de kans zich voordoet. Dus ik verwacht in Amsterdam nog wel wat bewegingen.'

'Contractueel is er wel het één en ander aan te merken op 2021'

Jansen blikt ook terug op het jaar 2021 van Ajax. Zo geeft hij het gemiddeld een rapportcijfer 8, maar is er toch iets wat de clubwatcher tegenviel: 'Contractueel is er wel het één en ander op aan te merken. Die hele André Onana-situatie, Brian Brobbey die transfervrij wegging en nu weer terugkomt. Aan de andere kant: het hoort ook wel een beetje bij een topclub. Daar worden ook vaak contracten niet verlengd.

Ook blikt Jansen alvast vooruit op 2022. Wanneer is het huidige seizoen geslaagd? 'Het kampioenschap is een must in Amsterdam. Voor de Champions League denk ik dat het geslaagd is als je de kwartfinale haalt met een mooie tegenstander, want als je nu wordt uitgeschakeld, geeft dat toch wel een smetje. Maar als je de kwartfinale van de Champions League haalt en de dubbel wint, dan kan je aan het eind van het seizoen een mooie 8 noteren. Maar, stel dat PSV de titel wint, dan wordt het wel een onvoldoende.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties