Ajax in uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen AZ

door Terrence Riepma 20

Bron Ajax

Ajax in uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen AZ

door Terrence Riepma 20

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax mag rekenen op een volle Johan Cruijff ArenA tegen AZ, zo wordt gemeld via de officiële kanalen. De Amsterdammers ontvangen de Alkmaarders in eigen huis op 12 december voor de eerste ontmoeting van het seizoen tussen de twee Noord-Hollandse clubs.

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en AZ begint die dag om 16.45 uur in de ArenA. Het is de op-één-na laatste thuiswedstrijd voor de Amsterdamse club. Na de ontmoeting met AZ komt Ajax nog één keer in actie in de ArenA, tegen Fortuna Sittard op 22 december om precies te zijn.

Ajax overtuigend koploper, AZ wankelt

Ajax staat vooralsnog bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag heeft een voorsprong van vier punten weten op te bouwen ten opzichte van de dichtstbijzijnde concurrent PSV. Ajax wist afgelopen zondag nog met 5-0 te winnen van de Eindhovenaren in Amsterdam. In totaal staat Ajax op 25 punten in de competitie.

AZ kent juist een minder seizoen tot nu toe. De ploeg uit Alkmaar staat vooralsnog elfde met twaalf punten in totaal, al heeft het één wedstrijd minder gespeeld dan Ajax. Het vertrekken van Calvin Stengs, Myron Boadu, Marco Bizot, Jonas Svensson en voormalig aanvoerder Teun Koopmeiners lijkt er stevig in te hakken in Alkmaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties