Eredivisie niet bang voor miljoenen van Ajax: 'Geld bepaalt in de Eredivisie niet alles'

door Cristian de Jong 126

Bron De Telegraaf

Eredivisie niet bang voor miljoenen van Ajax: 'Geld bepaalt in de Eredivisie niet alles'

door Cristian de Jong 126

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met de uitgaande transfers van Antony, Lisandro Martinez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch en Nicolás Tagliafico weer een bak met geld op de spaarrekening staan. Een slordige 220 miljoen euro aan uitgaande transfers zorgt ervoor dat Ajax financieel gezien een groot gat slaat vergeleken met de rest van de Eredivisie. Toch zijn de overige clubs niet bang dat Ajax het 'Bayern van de Eredivisie' wordt.

Go Ahead Eagles-directeur, Jan Willem van Dop, legt uit waarom hij niet bang is voor de vele miljoenen van Ajax. 'Geld bepaalt in de Eredivisie niet alles. Als geld alles zou bepalen, zouden we in de Champions League wel ieder jaar dezelfde winnaar hebben. Daar maak ik me geen zorgen om', vertelt Van Dop tegenover De Telegraaf.

Scouting vanuit Zuid-Amerika

Ajax, dat in 2016 fanatiek begonnen is met het scouten in Zuid-Amerika, had met de uitgaande transfer van Davinson Sanchez (42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur) hun eerste megatransfer uit Zuid-Amerika te pakken. Door de uitgaande transfer van Sanchez kon Ajax met alle rust verder shoppen in Zuid-Amerika. Naast Sanchez werden er nog twee Colombianen naar Amsterdam gehaald, Mateo Cassierra en Luis Manuel Orejuela. Daarnaast werden de Argentijnen Lisandro Magallán, Lisandro Martinez en Nicolás Tagliafico aangetrokken. Ook David Neres en Antony kwamen over vanuit Zuid-Amerika, ditmaal vanuit Brazilië.

Neres, die voor een lange tijd een belangrijke rol speelde in het elftal van Erik ten Hag, speelt momenteel bij Benfica. De Braziliaan verruilde Ajax begin 2022 voor Shakhtar. Na nog geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld voor Shakhtar, verliet Neres Oekraïne voor de Portugese topclub. Nu heeft Ajax met Martinez en Antony weer twee megabedragen te pakken.

Mede dankzij de Zuid-Amerikanen en de vijf Champions League-deelnames op rij, heeft Ajax een grote voorsprong opgebouwd vergeleken met de rest van de Eredivisie. De miljoenen die rondgaan bij de Amsterdammers zijn voor veel clubs uit de Eredivisie onrealistisch. Feyenoord en PSV draaien financieel nog altijd goed mee, maar moeten oppassen om de aansluiting met Ajax niet te verliezen.

Dankzij de geweldige scouting van Hans van der Zee, die onder andere als eerste Sanchez, Neres en Antony ontdekte, weet nu iedere Zuid-Amerikaan dat Ajax één van de beste springplanken is voor de absolute Europese top, zo besluit De Telegraaf.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.